Kali ini saya ingin berkongsi tentang kawan karib saya. Nama dia Hajariyaton tapi panggil Aton je. Saya kenal Aton masa form 1 kat Maahad Ar-Ridhwan. Masa tu kami sama-sama budak baru. Aton yang mula tegur saya dulu. Saya masa tu memang pendiam sangat-sangat. Yela budak baru kan, baikla konon....he3.
Masa tu Aton ada kakak jugak sekolah kat situ. Nama dia Kak Yah. Kak Yah ni comel tapi garang. Suka menjeling. Sekali dia jeling, fuhhhh...Dasat 2...


Aton ni memang baik sangat-sangat. Waktu saya susah, dia la orang pertama yang tolong. Dia tak pernah berkira pun bab-bab duit. Kami memang rapat sangat. Sampai muka pun da jadi mirip.
Family Aton pun dah kenal ngan saya sebab masa form 3 saya pernah datang umah dia. Pergi kebun dia lagi. Memang best sangat-sangat.
Masa form 4 kami sama-sama pindah sekolah tapi tak sekelas. Tapi setiap kali waktu rehat, kami tetap akan makan sama-sama. Banyak jugakla kenangan kami bersama sampai saya tak mampu nak ingat semuanya.
Lepas SPM, kami masing-masing bawak haluan sendiri. Saya pulak telah menyambung pengajian Diploma Kt Kusza. Aton pulak ambik Diploma kat Kolej Yayasan Melaka. Masa tu, kami dah jarang berhubung. Tapi Aton tetap akan mesej @ telefon. Baik kan Aton.Bila Aton cuti, dia mesti akan datang umah @ jumpa saya.
Bulan 4 tahun lepas Atun telah melangsungkan perkahwinannya bersama lelaki pilihan hatinya. Malah Aton juga bakal melahirkan anak sulungnya tidak lama lagi. Saya juga turut gembira di atas kebahagian Aton.

2 comments:

Nan said...

Jagalah Ukhwah sahabat itu dengan baik.Apabila kita wat baik dgn org.,Insya'allah org len jugak akn wat bek dgn kita ....Percayalah

imtiyaz said...

Insya'allah...smpai skrg sy msh bhbg ngn dia...Dia mmg seorg yg baik...Gbr mjls prkhwnn tu,d mjls p'khwnn dia la...

There was an error in this gadget

Saturday, March 20, 2010

SAHABAT SEJATI

Kali ini saya ingin berkongsi tentang kawan karib saya. Nama dia Hajariyaton tapi panggil Aton je. Saya kenal Aton masa form 1 kat Maahad Ar-Ridhwan. Masa tu kami sama-sama budak baru. Aton yang mula tegur saya dulu. Saya masa tu memang pendiam sangat-sangat. Yela budak baru kan, baikla konon....he3.
Masa tu Aton ada kakak jugak sekolah kat situ. Nama dia Kak Yah. Kak Yah ni comel tapi garang. Suka menjeling. Sekali dia jeling, fuhhhh...Dasat 2...


Aton ni memang baik sangat-sangat. Waktu saya susah, dia la orang pertama yang tolong. Dia tak pernah berkira pun bab-bab duit. Kami memang rapat sangat. Sampai muka pun da jadi mirip.
Family Aton pun dah kenal ngan saya sebab masa form 3 saya pernah datang umah dia. Pergi kebun dia lagi. Memang best sangat-sangat.
Masa form 4 kami sama-sama pindah sekolah tapi tak sekelas. Tapi setiap kali waktu rehat, kami tetap akan makan sama-sama. Banyak jugakla kenangan kami bersama sampai saya tak mampu nak ingat semuanya.
Lepas SPM, kami masing-masing bawak haluan sendiri. Saya pulak telah menyambung pengajian Diploma Kt Kusza. Aton pulak ambik Diploma kat Kolej Yayasan Melaka. Masa tu, kami dah jarang berhubung. Tapi Aton tetap akan mesej @ telefon. Baik kan Aton.Bila Aton cuti, dia mesti akan datang umah @ jumpa saya.
Bulan 4 tahun lepas Atun telah melangsungkan perkahwinannya bersama lelaki pilihan hatinya. Malah Aton juga bakal melahirkan anak sulungnya tidak lama lagi. Saya juga turut gembira di atas kebahagian Aton.

2 comments:

Nan said...

Jagalah Ukhwah sahabat itu dengan baik.Apabila kita wat baik dgn org.,Insya'allah org len jugak akn wat bek dgn kita ....Percayalah

imtiyaz said...

Insya'allah...smpai skrg sy msh bhbg ngn dia...Dia mmg seorg yg baik...Gbr mjls prkhwnn tu,d mjls p'khwnn dia la...

Loading...