L: LAGAK
Lelaki adalah kaum yang dilahirkan dengan penuh LAGAK dan penuh gaya. Dengan erti kata lain, lalaki suka menonjolkan dirinya di khalayak sebagai seorang yang hebat dan istimewa berbanding kaum Hawa yang selalu lebih low-profile.




E:EGO
Lelaki merupakan kaum yang EGO. Keegoan yang tinggi hadir dalam jiwa lelaki kerana sifat semulajadi lelaki yang ingin dilihat sebagai hebat dan berbeza.
L: LEMAH
Lelaki nampak macam hebat tapi LEMAH pada kaum Hawa. Sebab itulah selalunya insan yang berpasangan memang risau bila si lelaki rambang mata dengan si jelita di sekelilingnya. Kaum Hawa bukan setakat mampu memporakperandakan dunia lelaki tetapi lelaki boleh diperhambakan kaum Hawa jika keadaan memaksa.
A: AZAM
Lelaki adalah kaum yang penuh AZAM dalam kehidupan. Setiap awal tahun diari tahunan dah penuh dengan impian. Boleh dikatakan semua lelaki inginkan pasangan yang cantik dan hebat.
K: KASAR
Lelaki secara asasnya adalah seorang yang KASAR. Kalau dah namanya lelaki mesti lebih kasar daripada perempuan.
I: ILTIZAM
Lelaki adalah kaum yang mempunyai ILTIZAM dalam kehidupan. Maksudnya, lelaki mempunyai tekad yang hebat dalam mencapai impian. ILTIZAM berbeza dengan AZAM kerana ILTIZAM disertai dengan tindakan tekad yang tinggi. Ramai lelaki mencorakkan kehidupan dengan iltizam yang terhebat dengan pencapaian yang berbaloi.


Tapi tak semua lelaki macam tu. Kadang-kadang lelaki ni nampak je macho kat luar tapi sensitif jugak. Kadang-kadang merajuk lelaki lebih hebat dari perempuan tau. Hehe.

5 comments:

...TAUTAN MAHABBAH... said...

yes akak,,i agree with ur article,,hehe

malihah1748 said...

bkn senang nk kenal lelaki...ego je lebih...sabar..

M.SYAMSUL ANAM BIN QAMARUL HUDA said...

tapi xsemua laki cm 2 .. pun sme .. x semua prmpuan "manis" .. ada jgk yg "masam" .. oleh itu .. knl la die btl dlu ..

FiLZaH said...

so, yg penting skrg ni, kita dah tau serba sedikit mcmn lelaki r perempuan tu...bila lebih dekat, kita akan lebih mengenalinya...but one more thing, kdg2 ada benda yg kita x akan jangka bila dia melalukan sesuatu perkara itu...so, berhati2 lah kawan2 ku...

imtiyaz said...

wah,filzah mntop...btul tu kwn2...lg2 kte ni pompuan...kne bhati2 dlm m'milih psgn tu....knal btul2 dlu sblm kawin...

There was an error in this gadget

Saturday, March 6, 2010

KENALI SIAPA ITU LELAKI...

L: LAGAK
Lelaki adalah kaum yang dilahirkan dengan penuh LAGAK dan penuh gaya. Dengan erti kata lain, lalaki suka menonjolkan dirinya di khalayak sebagai seorang yang hebat dan istimewa berbanding kaum Hawa yang selalu lebih low-profile.




E:EGO
Lelaki merupakan kaum yang EGO. Keegoan yang tinggi hadir dalam jiwa lelaki kerana sifat semulajadi lelaki yang ingin dilihat sebagai hebat dan berbeza.
L: LEMAH
Lelaki nampak macam hebat tapi LEMAH pada kaum Hawa. Sebab itulah selalunya insan yang berpasangan memang risau bila si lelaki rambang mata dengan si jelita di sekelilingnya. Kaum Hawa bukan setakat mampu memporakperandakan dunia lelaki tetapi lelaki boleh diperhambakan kaum Hawa jika keadaan memaksa.
A: AZAM
Lelaki adalah kaum yang penuh AZAM dalam kehidupan. Setiap awal tahun diari tahunan dah penuh dengan impian. Boleh dikatakan semua lelaki inginkan pasangan yang cantik dan hebat.
K: KASAR
Lelaki secara asasnya adalah seorang yang KASAR. Kalau dah namanya lelaki mesti lebih kasar daripada perempuan.
I: ILTIZAM
Lelaki adalah kaum yang mempunyai ILTIZAM dalam kehidupan. Maksudnya, lelaki mempunyai tekad yang hebat dalam mencapai impian. ILTIZAM berbeza dengan AZAM kerana ILTIZAM disertai dengan tindakan tekad yang tinggi. Ramai lelaki mencorakkan kehidupan dengan iltizam yang terhebat dengan pencapaian yang berbaloi.


Tapi tak semua lelaki macam tu. Kadang-kadang lelaki ni nampak je macho kat luar tapi sensitif jugak. Kadang-kadang merajuk lelaki lebih hebat dari perempuan tau. Hehe.

5 comments:

...TAUTAN MAHABBAH... said...

yes akak,,i agree with ur article,,hehe

malihah1748 said...

bkn senang nk kenal lelaki...ego je lebih...sabar..

M.SYAMSUL ANAM BIN QAMARUL HUDA said...

tapi xsemua laki cm 2 .. pun sme .. x semua prmpuan "manis" .. ada jgk yg "masam" .. oleh itu .. knl la die btl dlu ..

FiLZaH said...

so, yg penting skrg ni, kita dah tau serba sedikit mcmn lelaki r perempuan tu...bila lebih dekat, kita akan lebih mengenalinya...but one more thing, kdg2 ada benda yg kita x akan jangka bila dia melalukan sesuatu perkara itu...so, berhati2 lah kawan2 ku...

imtiyaz said...

wah,filzah mntop...btul tu kwn2...lg2 kte ni pompuan...kne bhati2 dlm m'milih psgn tu....knal btul2 dlu sblm kawin...

Loading...